torsdag 14 juli 2011

Paul Kedelv

Paul Kedelv (1917-1990) växte upp i Orrefors där hans pappa var smed vid bruket. Han blev så småningom antagen vid skulptörlinjen på konstfack och därefter anställd vid Flygfors. Det var dock för Reijmyre, där han anställdes 1956, som han gjorde vasen nedan. Jag tror den kallas för våffelvas. Den har gjorts i flera färger och just detta exemplar hittade jag på en loppis i Bohuslän för 50 kr.



- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

  1. Intressant! Vasen är riktigt fin och färgen härlig! Vad trevligt ni verkar ha och loppisen du visade i ett tidigare inlägg var ju bara toppen! Ha det så fortsatt bra!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin färg! Den gillar jag verkligen.

    SvaraRadera
  3. Utöver många färger har den även gjorts i flera storlekar, jag har haft några mindre, såg flera olika storlekar säljas på en antikloppis på resan upp, inte direkt köpläge, priserna passade inte för en sån bod längs vägen...

    SvaraRadera
  4. Oj vad du fyndat den senaste tiden, och loppis med rulltårta och lamor känns oslagbart! :)
    De här vaserna gillar jag verkligen, de bryter ljuset så snyggt. Har bara en stor blå än så länge men det får gärna bli fler. Precis som Herr Movarp skriver så har jag sett dessa vaser i flera olika storlekar, allt från små smala till en blomma till större som rymmer en fin tulpanbukett. Och de finns väl främst i blått, grönt (flera nyanser) och rött (även tonat i gul-rött). Vet inte om våffelvas är det officiella namnet men de kallas väl det i alla fall, av synliga skäl. ;)

    SvaraRadera

Kanske gillar du också